torsdag 7. januar 2010

Vargbröder

Vargbröder er en serie som handler om en gutt ved navn Torak, "Han som föddes at möta mörket".
Handlinger holder til for mange år siden hvor hus, biler osv. ikke eksisterte. Her lager de vindskydd ved hjelp av naturen og skinn fra dyr, skinn fra dyr brukes også som klær, sekker, soveposer o.l. De jakter med kniv, pil og bue og spyd.
I første bok er Torak tolv år gammel, hans far blir drept av en demon som har tatt plass i en bjørn. Torak legger ut på en farlig reise for å prøve å hindre demonbjørnen i å ødelegge hele hans verden.
Torak får senere vite at han er utvalgt til flere store "oppgaver". På grunn av hans fars fortid.
Torak får også en følgesvenn allerede i første boka, en ulv. Ulven viser seg å være veiviseren til Torak og de blir som brødre.
På denne tiden levde menneskene i klaner, med forskjellige navn, den klanen Torak kommer fra er ulvklanen. Når Torak var liten døde hans mor og faren la han i hiet til en ulvemamma så den lille gutten skulle få melk, der lærte han seg ulvespråket og får muligheten til å prate med hans ulvebror.
Torak får også en annen følges venn, (i hvertfall i første boka, men hvis man ser på omslaget på de andre bøkene ser det ut som at ho følger med i de endre også :P), en jente fra kråkeklanen.
Jeg har lest den første boka og er på vei inn i den andre. De er jo på svensk så det går litt sakte, og det er jo noen ord jeg ikke helt skjønner, men synes de er så spennende at jeg er villig til å lese de ut uansett hvilket språk de er på. Med mindre de hadde vert på kinesisk ell no da ;P





































I dag er første fotballtrening jeg er med på siden før juleferien, det blir gøy. Var på møte på tirsdag som handla litt om hva vi skalgjøre ut i sesongen osv. Det er en hærlig gjeng som veit hvordan man gjør et kjedelig møte til noe mega gøy ;P Hehe, Det blir sein og lang trening i dag, den begynner kl åtte og slutter kl ti.. Heldigvis er det ikke så langt dit da.. Regner med at jeg må gå, så får vel bare begynne å varme opp på vei ned dit :P
Ha en bra kveld alle sammen :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar