torsdag 1. april 2010

Tyveri

Å stjele er ulovlig i følge loven, alikevel er det mange som gjør det. Det finnes mange forskjellige måter å stjele på, men kan stjele fra butikker, man kan stjeler vesker eller ta fra lommer, man kan stjele kjøretøy ellers kan man stjele fra store bedrifter. Det er veldig forskjellig og vinsten er det jo også forskjell på. Nå har ikke jeg studert loven, så jeg vet ikke hva man får for de forskjellige typene, men hvis man går så langt opp som å stjele fra en bedrift kan man vel regne med at det er endel år.
Hva er det som får et mennesketil å stjele? Mangel på ting og penger? Adrenalin kikk? Det er vel ingen som har et fasitt svar på det.
Hvis man f.eks stjeler fra en butikk og blir stoppet med sakene på seg så er jo tyveriet klart, du er skyldig. Men hva hvis du blir beskylt for å ha stjelet, men det finnes ingen beviser på at du har gjort det? Eller hva hvis du blir beskyldt for å ha stjelet, og du er uskyldig, men det finnes ingen beviser for at du ikke har gjort det? Hva gjør man da? Man kan nekte for det, men hva hjelper vel det hvis de som det har blitt stjelet fra er fast bestemt på at du er skyldig? Det finnes ingen beviser, for eller imot, og dit ord er ikke bra nok. Hva gjør du da? Bare lar du det være og går videre med livet? Men tenk om det er et tyveri som også går ut over deg selv, det at noen har stjelt påvirker din dag og omgivelsene som du har rundt deg hver dag?
Hva gjør du da?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar